Backpacken Maleisië

Backpacken in Maleisie

Maleisië is al jaren een geliefde bestemming onder backpackers. Maleisië is een goed ontwikkeld land met een goede infrastructuur en goedkope budgethotels. Door de vele moderne steden en de eeuwenoude bossen is het land juist uitermate geschikt voor backpackers en avonturiers.

Een aantal tips om te backpacken in Maleisië:

- Boek je ticket ver vooruit bij AirAsia of Firefly, want dan kun je goedkoop vliegen. Soms zijn de prijzen van Malaysia Airlines nog goedkoper, maar dat is niet altijd zo.
-  Als je een prepaid kaart wilt hebben om te bellen vanuit Maleisië, kan me het beste een kaart van Hotlink of Tunetalk kopen. Ze geven een goede dekking.
- Pinnen doe je in de valuta van het land, de Ringgits. Je hoeft niet bij voorbaat veel geld te pinnen, want er zijn ruim voldoende pinautomaten in het land.
- Wie een bezoek brengt aan Kuala Lumpur kan het beste gebruik maken van de Hop-on Hop-off bus. Deze leidt je langs de meest aantrekkelijke bezienswaardigheden van de stad.
- Omdat het land veel moois te bieden heeft, komt het geregeld voor dat backpackers te veel dingen willen ondernemen, waardoor het onmogelijk wordt om de reis goed te doorstaan. Zorg er voor dat je altijd twee dagen op een bepaalde plek blijft, zodat je de ruimte hebt om rustig dingen te bezoeken en ook kunt uitrusten.
- Als je langere tijd blijft in het land, moet men er voor zorgen dat men beschikt over een uitgaan ticket. Deze krijgt men op het vliegveld bij aankomst en moet worden afgegeven als men het land weer verlaat. Zorg dat je deze goed bewaart.

Maleisië is erg veelzijdig en is daardoor uitermate geschikt om te bezoeken als backpacker. Men kan door de jungle wandelen of de hoge bergen beklimmen. Ook de diverse eilanden, die men goed kan verkennen per brommer of met de auto, zijn absolute aanraders.

Eten is geweldig in Maleisië en door de smeltkroes van culturen is de diversiteit groot. Zorg er wel voor dat het eten goed doorbakken of gekookt is. Water uit de kraan drinken kun je beter niet doen, terwijl het niet wordt afgeraden. Zorg gewoon voor een fles water.

Populaire attracties op het schiereiland:

- Taman Negara natuurpark: De oudste jungle ter wereld.
- Cameron Highlands: Hier vindt men mooie woeste rotspartijen, theeplantages en de traditionele bevolking.
- Batu Caves: Een religieuze plek in de grotten voor Hindoes.
- Kuala Gandah: Een populair olifanten opvanghuis.
- Lake Kenyir: Het walhalla voor natuurliefhebbers.
- Kuala Selangor Fireflies: Waar je tussen 19:00 en 23:00 uur `s avonds in een bootje langs bomen varen met honderden vuurvliegjes erin.

Populaire attracties op Borneo:

- Mount Kinabalu: Waar je een beklimming kunt maken die twee dagen duurt en de hete bronnen kunt bezoeken.
- Sepilok: Opvanghuis voor Oerang-oetans.
- Mul natuurpark: Met spectaculaire grotten en vlijmscherpe rotsformaties.
- Danum Valley natuurpark: Een tocht door de authentieke jungle.

Weer Maleisie

Top 8 reisaanbieders Maleisie

Advertentie

Verdere vakantietips