Bezienswaardigheden Maleisie

Bezienswaardigheden Maleisie

Wie naar Maleisië gaat kan kiezen uit een breed en divers aanbod aan bezienswaardigheden. De mooie steden, de eeuwenoude natuur, de tropische stranden, de koloniale oudheid, de diverse religieuze invloeden of de opzienbarende plantages, Maleisië bezit een overweldigend en bijna betoverend arsenaal aan mogelijkheden.

Taman National Park

Het oudste en grootste Nationale park is een eeuwenoude jungle die bomen bevat die tientallen meters hoog zijn en zo`n 130 miljoen jaar oud. Het park vormt de thuishaven voor ondermeer tijgers, neushoorns en olifanten en is over het water en te voet te betreden. Om in het park te komen moet men wel eerst met de boot.

Singapore

Deze futuristische stad is een waar Mekka voor de fijnproevers. In deze stad staat eten overal centraal. Hierdoor grote diversiteit aan gerechten vanuit allerlei delen op de wereld zijn er te verkrijgen. Het aanbod is ongekend en ook de mogelijkheden van locatie zijn uitgebreid. Van viersterren restaurants tot eetstalletjes aan de straat, allen bieden een waar festijn voor de smaakpapillen.

Langkawi

Wie droomt van parelwitte stranden en een azuur blauwe zee, moet dit eiland bezoeken. De mooie groene eilandjes voor de kust zorgen voor een waar schouwspel, waarbij genieten centraal staat. Het eiland staat verder bol van legenden en natuurschoon en zullen u meenemen en doen wegdromen.

Mallaca

De stad Malacca is eigenlijk een groot openlucht museum en dank zijn bijnaam, Venetië van het oosten, daar dan ook aan. In iedere straat van het historische centrum valt wel iets te zien, zoals het oude stadhuis uit de 17de eeuw of de Christ Church. Ook de Chen Hoon Teng tempel in Chinatown is zeker een bezoek waard. Ooit was Malacca het centrum van de specerijenhandel en de restanten daarvan zijn nog duidelijk aanwezig in het stadsbeeld.

Eind Gedi

In de Dode Zee vallei ligt een bijzonder natuurreservaat, Ein Gedi biedt prachtige wandelingen langs grotten, watervallen, en tempels. Daarnaast kunnen de toeristen hier in aanraking komen met woestijndieren en vele soorten vogels.

Cameron Highlands

De ontdekkingsreiziger William Cameron zette dit gebied in 1885 op de kaart. In dit fascinerende glooiende en groene landschap vindt men indrukwekkende watervallen. Men kan er in aanraking komen met de oorspronkelijke bewoners van Maleisië, de Orang Asli, die je meenemen naar hun heuvels vol theeplantages en hun traditionele gebruiken tonen.

Sarawak

In het ‘land van de neushoornvogel’ vindt men de grootste grotkamer ter wereld. Dit Nationale park staat op de werelderfgoedlijst. De inheemse bevolking ontvangt reiziger op hun traditionele wijze en neemt ze mee op hun tocht door de natuur, die voor hen nog steeds de belangrijkste bron van het leven vormt.

Weer Maleisie

Top 8 reisaanbieders Maleisie

Advertentie

Verdere vakantietips