Autoverhuur Maleisië

Autohuur Maleisie

Wie in Maleisië op ontdekking gaat, kan dat prima met de auto doen. Op het schiereiland zijn de wegen over het algemeen goed van kwaliteit. Het is verstandig om een GPS in de auto te nemen, zodat u de juiste bestemming zult bereiken. Op de hoofdwegen zal het geen probleem zijn om de route te volgen, maar de andere wegen zijn vaak lastiger aangegeven. Het is verstandig om in Maleisië zelf een kaart te kopen, omdat de Nederlandse kaarten vaak niet volstaan en er veel wegen, vooral kleinere, niet goed op aan staan gegeven. Op de meeste hoofdwegen moet men tol betalen. Dit bedrag is niet erg hoog, maar kijk als u de reis gaat plannen of vraag bij het reisbureau welke tolwegen u tegenkomt, zodat u zich daar financieel op in kunt stellen.

Op de meeste plaatsen in Maleisië zijn de parkeergelegenheden goed. Er zijn vaak bewaakte parkeerplaatsen waar de auto veilig kan worden achtergelaten als u op excursie gaat of een bezoek gaat brengen aan één van de eilanden. De benzine prijzen zijn laag in het land en daardoor is het ook zeer aantrekkelijk om een rondreis te maken door Maleisië met de auto.

Zodra u er voor kiest om met de auto te reizen, moet u er rekening mee houden dat de weggebruikers links rijden in Maleisië. Daarnaast zijn de verkeerssituaties anders in het land. De meeste reisorganisaties kunnen daar informatie over geven. Houd bij het plannen en uitstippelen van uw reis rekening met de afstanden en de rusttijd die u nodig heeft.

In Maleisië zijn verschillende aanbieders die auto`s verhuren en over het algemeen zijn ze goedkoper dan de Nederlandse aanbieders. Het aanbod aan auto`s is erg groot en divers, maar de meeste aanbieders hebben wel hetzelfde te bieden. Kijk goed naar de voorwaarden voor afleveren en ophalen, want die verschillen per aanbieder. Sommige komen ze brengen, waar je bij anderen ze zelf moet halen. Ook de aflever locaties verschillen vaak. Zorg dat uw reis op de juiste plek eindigt. Meestal kun je de auto`s ook op een locatie achterlaten, waar geen vestiging is, maar hier wordt meestal wel een aanzienlijk bedrag voor gerekend. Kijk goed of u juist verzekerd bent en welk deel de verzekering dekt als u een auto huurt. Wie vanuit Nederland een auto wil huren kan meestal rechtstreeks via de reisorganisatie de auto regelen. De kosten daarvoor liggen wel hoger dan bij een Maleisische verhuurder.

Self drive routes

De self drive routes zijn erg interessant, omdat u hierdoor al een uitgestippelde route krijgt en niet zelf hoeft te gaan uitdokteren waar u allemaal langs moet. Sommige reisorganisaties bieden deze self drive routes ook aan. Met de auto door Maleisië is dus een goede optie, maar zorg er te allen tijde voor dat u de juiste documenten bij zich draagt, want de politie en de autoriteiten zijn er veel strenger dan in Nederland. Pas u aan het verkeer en de regels aan en rijdt altijd voorzichtig.

Weer Maleisie

Top 8 reisaanbieders Maleisie

Advertentie

Verdere vakantietips