Brommer huren Maleisië

Brommer huren in Maleisie

Zoals in veel Aziatische landen is de brommer een veel gebruikt vervoersmiddel in Maleisië. Daarom kan men ook bijna overal een brommer huren. De wegen in het land zijn goed begaanbaar en daardoor is het ook aantrekkelijk om met de brommer op pad te gaan. Het huren van een brommer is niet echt duur in Maleisië en varieert tussen de 10 en 15 Euro per dag. In het laagseizoen kan het zelfs nog goedkoper zijn.

Chaotisch verkeer en slechte wegen

De brommers hebben aardig wat vermogen en zijn meer motors als we naar onze brommers kijken. De meeste zijn half automatisch of schakelbrommers. Het is af te raden om in Kuala Lumpur met de brommer op weg te gaan, omdat het verkeer hier erg chaotisch is en vaak erg onvoorspelbaar. Kijk ook uit als je in het donker gaat rijden of als het regent. Op sommige plaatsen zijn de wegen niet best, dan vooral de B-wegen. Er kunnen kuilen of hobbels inzitten

Voorwaarden brommer huren

Om een brommer te huren heb je een internationaal rijbewijs nodig in combinatie met je paspoort. Een bromfiets certificaat volstaat niet. De brommer is uitermate geschikt om de grotere eilanden, zoals Penang, Pangkor en Langkawi te verkennen. Hier zijn er genoeg mogelijkheden om een brommer te huren.

Zorg dat je te allen tijde om een helm vraagt, omdat ze deze er niet altijd standaard bijgeven. Op Langkawi kan men in het Noordelijke deel rustig rondrijden, maar in het zuiden is het meestal een stuk drukker. Ook Penang is goed te ontdekken per brommer. Houdt wel goed rekening met het links rijden en kijk in de stad goed uit, want het kan er druk zijn. Auto`s zien niet altijd de kleinere brommers aankomen. Het westelijke deel en de noordzijde van het eiland zijn rustiger en goed te verkennen met de brommer.

Zorg dat je goed verzekerd bent en rij rustig. Als toerist zul je geen grote bekeuring krijgen, maar het verhuurbedrijf wel en dat wordt je niet in dank afgenomen.

Weer Maleisie

Top 8 reisaanbieders Maleisie

Advertentie

Verdere vakantietips