Informatie Maleisië

Informatie Maleisie

Een vakantie naar Maleisië vereist de nodige voorbereidingen. Op deze pagina hebben wij voor jou de belangrijkste feiten op een rijtje gezet.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil is in de zomer zes uur later dan in Nederland en in de winter zeven uur.

Elektriciteit

Het voltage is net als bij ons gewoon 220 volt. De stopcontacten zijn alleen geschikt voor zogeheten Engelse stekkers. Koop daarom vooraf een universele adapter.

Reisdocumenten

Voor Maleisië heeft men een visum nodig. Deze krijg je bij de douane van het land zelf, als je niet langer dan 30 dagen blijft. Anders moet je hem aanvragen. Het is noodzakelijk dat uw paspoort nog een half jaar na de vertrekdatum gelding is. Zodra uw in het vliegtuig zit, zult u formulieren krijgen die bij de douane moeten worden afgegeven. Zorg dat die ingevuld zijn, want dat scheelt veel wachttijd. De formulieren zijn bedoeld voor uw persoonsgegevens en uw bagagegegevens. Een deel van het formulier krijgt u terug en moet bij het verlaten van het land weer worden afgegeven, zorg dat u deze dus goed opbergt.

Taal

De voertaal van Maleisie is Bahasa Malaysia. Omdat het eiland vroeger een Britse kolonie was is Engels de tweede spreektaal in Maleisië.

Veiligheid

Maleisië is een relatief veilig land om door te reizen. Natuurlijk moet men voorzichtig met zijn spullen zijn, want zakkenrollers komen in ieder land voor. Wie de zee in wil gaan, kan beter eerst even vragen waar ze op moeten letten. Op sommige plaatsen komt de box jellyfish voor en aanraking daarmee kan gevaarlijk zijn.

Valuta

De Maleisische Ringgit is de lokale munt. Pinnen is mogelijk in de toeristische plaatsen en de steden en ook travellercheques zijn bruikbaar. Mocht u naar afgelegen gebieden gaan, dan is het raadzaam om contact geld bij u te dragen. 100 Ringgit is ongeveer 20 Euro.

Eten en drinken

Maleisië heeft voor een Aziatisch land goede hygiëne. Toch is het aan te raden om geen water uit de kraan te drinken, maar uit flessen. Fruit kan men beter wassen en zie toe dat het eten goed doorgekookt of gebakken is.

Cultuur en Religie

Door de vele religies en diverse culturen is het soms lastig om te volgen welke gebruike er zijn. De bevolking legt het u graag uit. Zorg dat u zich houdt aan de gebruiken in moskeeën en andere heiligdommen. Tijdens de Rammadan kan het voorkomen dat er eettentjes gesloten zijn.

Vluchttijd

De vliegtijd vanaf Amsterdam naar Maleisië (Kuala Lumpur) bedraag bijna 12 uur in het geval van een rechtstreekse vlucht. De vaak goedkopere vluchten hebben een langere vliegtijd in verband met een tussenstop op Dubai.

Weer Maleisie

Top 8 reisaanbieders Maleisie

Advertentie

Verdere vakantietips