Taman Negara park

Taman Negara

Taman Negara is het oudste regenwoud ter wereld en is ongeveer 130 miljoen jaren oude. In 1938 werd het 4343 vierkante kilometer grote park uitgeroepen tot Nationaal park. Het park heeft een bijzonder ongerept ecosysteem, waardoor de diversiteit aan diersoorten en begroeiing enorm is. Doordat er nauwelijks gekapt is in het regenwoud, zijn de prehistorische bomen bewaard gebleven.

Taman Negara park

Het park spreidt zich uit over de deelstaten Kelantan, Terengganu en Pahang en is een enorme trekpleister voor toeristen. Door de enorme omvang van het gebied is het vooral bekend om zijn mooie flora en de prehistorische begroeiing. Dieren zijn moeilijker te vinden, omdat deze genoeg ruimte hebben om zich te verstoppen voor de mensen. In Taman Negara zijn een aantal bergen, waarvan Gunung Tahan met 2,187 meter de hoogste is. De ingang van het park ligt 120 meter boven het zeeniveau.

Activiteiten Taman Negra

In Taman Negara zijn verschillende activiteiten te doen, waarvan wandelen wel de bekendste is. De meeste tochten worden ondernomen met gids. Wie echter zelf op avontuur wil gaan kan een trek boeken via het reisbureau. Er zijn verschillende routes, met verschillende moeilijkheidsgraad. Bekendste zijn de Tenor Trail, die zo`n drie dagen in beslag neemt over een afstand van 35 kilometer en de Kuala Terenggan-Keniam-Perkai Trail, die in 1 tot twee dagen is af te leggen. Voor de echte wandelfans is er nog de Gunung Tahan Trail, die zo`n 110 kilometer langs is en zo`n 7 tot 9 dagen duurt.
Belangrijke trekpleister op alle tochten door Taman Negara is de Capony walk over een 500 meter lange loopbrug op 40 meter van de grond. Naast de wandelroutes kan met ook activiteiten, zoals varen, raften, duiken en snorkelen ondernemen langs de rivieren. Deze activiteiten moeten wel vooraf geboekt worden.

Daarnaast biedt de rivier ook vertier voor de visliefhebbers. Deze kunnen in Taman Negara een vergunning aanvragen om exotische vissen te vangen. Ook de vogelliefhebbers kunnen in Taman Negara genieten van ongeveer 350 soorten dieren. Men kan een tocht, met een gids, reserveren om deze vogels te spotten.

Voor de echte waaghalzen zijn er extreme activiteiten te regelen in Taman Negara, zoals het beklimmen van een steile rotswand, raften op wilde rivierdelen en paragliden over het immense park.

Tips Taman Negra

Wie een bezoek brengt aan deze overweldigende natuur moet zeker ook langs een Orang Asli dorp gaan. Deze traditionele bewoners van het regenwoud leven nog volgens de oude tradities en hebben nog hun eigen gebruiken. Als toerist ben je welkom om de cultuur van dit volk te komen proeven en beleven.
Taman Negara is een belevenis waar natuur, cultuur en historie op je af zullen komen en je nooit meer los zullen laten.

Weer Maleisie

Top 8 reisaanbieders Maleisie

Advertentie

Verdere vakantietips