Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur ligt aan de westkust van Maleisië. De stad ligt dicht aan het water. In 1857 werd de stad gesticht door tinzoekers, die aan de uiteinden van de rivieren Gombak en Klang hun geluk zochten. De naam van de stad betekent dan ook ‘modderige riviermonding.’ Onder invloed van de Britten groeide Kuala Lumpur uit tot een wereldstad. De toenmalige sultanaten werden verenigd en de Britten kozen Kuala Lumpur als meest prominente stad in de federatie van Maleisië. De Britten maakten van Kuala Lumpur een mooie stad. Ze bouwden openbare gebouwen, die nu belangrijke attracties vormen voor de stad en legden een wegennet aan in de stad. Toen Maleisië in 1957 onafhankelijk werd, kozen ze Kuala Lumpur tot hun hoofdstad. Pas in 1972 zou de stad zelfstandig worden.

Tegenwoordig is Kuala Lumpur een mooie en vooral schone stad. De bijnaam ‘tuinstad van de lichtjes’ verkreeg de stad door zijn vele bomen die langs de straten staan en waar `s avonds lichtjes in branden. De stad is een belangrijk handelspunt en zakencentrum door zijn strategische ligging in Zuidoost Azië. Met zijn eigen luchthaven en de verbinding met de grootste zeehaven van het land, Port Klang, is Kuala Lumpur nog steeds een belangrijke Metropool in de wereld.

Restaurants Kuala Lumpur

De Maleisische keuken is exotisch en verassend te noemen. Het is een combinatie van Chinese, Indiase en Maleise invloeden. Daarnaast vindt men in Kuala Lumpur ook keukens waar de invloeden van andere culturen gemixt zijn met de eigen traditionele keuken. Hierdoor is er een grote diversiteit aan voedsel ontstaan en is Kuala Lumpur een culinaire smeltkroes geworden. Kuala Lumpur heeft een grote diversiteit aan eetgelegenheden die variëren van kraampjes op straat tot chique restaurants.

Uitgaan Kuala Lumpur

De stad heeft een bruisend nachtleven. Er zijn veel opvoeringen in de stad. Live-bands, rondreizende acteurs, jazzbands, cabaret, dinershows, disco`s en karaokebars zijn overal te vinden. Daarnaast zijn er veel internationale en lokale theatervoorstellingen en symfonieorkesten te zien in de stad. Het nachtleven van Kuala Lumpur gaat door tot drie uur `s nachts en in de vele pubs, straatcafés, bistro`s en disco`s klinkt de moderne en traditionele muziek vaak door elkaar.

Winkelen Kuala Lumpur

In het commerciële hart van Maleisië, wat Kuala Lumpur is, vindt men een grote diversiteit aan winkels. De stad heeft alles te bieden wat een grote stad moet hebben. Winkelen in deze stad is vooral variatie, gemak en waarde. Zo zijn er moderne winkelcentra met airco, warenhuizen, hypermarkten, winkelgalerijen, zaakjes met specialiteiten, handwerkcentra, belastingvrije winkels, bazaars en nachtmarkten. Er is voor ieders budget wat te vinden.

Aanrader is de winkelbraderie die in oktober en november wordt gehouden in de stad. Hier vindt men grote kortingen. In de ‘Gouden driehoek’, vindt men de meest exclusieve merken en design mode. In het KLCC Complex, naast de Patronas Towers, vindt men een gigantisch winkelcentrum van zes verdiepingen hoog, waar internationale merken alom aanwezig zijn. Wie meer van traditionele winkeltjes houdt, kan terecht in Chinatown, waar de Chinese winkeliers hun waren verkopen en zien of de toeristen bedreven zijn in het afdingen.

Bezienswaardigheden Kuala Lumpur

De drukke hoofdstad wordt veelvuldig bezocht door toeristen op doortocht. Kuala Lumpur heeft echter genoeg bezienswaardigheden om de reizigers te boeien. De combinatie van de oude koloniale stijl en de moderne architectuur zorgen voor een mooie mix van bijzondere bouwwerken. In de avonduren heeft de stad een bijna sprookjesachtige uitstraling door de vele verlichte bomen langs de wegen. Een aantal van de meest bijzondere bezienswaardigheden hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

Petronas Twin Towers - Deze imposante torens met 88 verdiepingen is het symbool geworden van de stad Kuala Lumpur. Op de 41ste verdieping van de toren heb je een brug die de beide torens verbindt. Vanaf deze brug heeft men een geweldig uitzicht over de levendige stad. In de torens bevind zich ook één van de mooiste winkelcentra van de stad. Wie tot rust wil komen, kan in het mooie stadspark achter de toren genieten.

Batu Caves –  Deze imposante kalkstenen heuvel vormt een belangrijke plek voor Hindoes. De honderd meter hoge tempel ligt in de grot en om deze te bereiken moet men 272 treden beklimmen. De binnenkant van de grot heeft iets magisch door de lichtinval die door de gaten in de rotsen naar binnen dringt en geeft de vele beelden van de hindoegoden en de wandschilderingen een geweldig effect.

Masjid Jamek –  De Jamek moskee is de oudste van de stad. De moskee is gebouwd op de grond waar de stad ooit zijn oorsprong vond en bestaat uit marmer en rode stenen. Wie de moskee wil bezoeken moet wel de gebruiken van de Islam in acht nemen en vrouwen moeten hun armen en benen bedekken.

China Town –  Het gebied rond de Jamek Moskee heet Chinatown. In deze wijk komt men in aanraking met veel traditionele tempels. De wijk symboliseert de multiculturele samenleving die zich in Kuala Lumpur afspeelt. Men vindt er diverse Chinees, Hindoestaanse en Islamitische gebouwen en ook de winkels en de eetgelegenheden hebben een multicultureel karakter.

Naast deze bezienswaardigheden zijn er nog veel meer dingen die Kuala Lumpur interessant maken om te bezoeken. De geschiedenis van Maleisië in het National History Museum of de grote Chinese Thean Hou Tempel. Wie wil genieten van groen en ontspanning kan terecht in het KLCC park of de drukte van de Golden Triangle opzoeken. In dit deel van de stad bevinden zich de meeste uitgaansgelegenheden en winkelcentra. Ook een bezoek aan de Central Market, met zijn vele handgemaakte producten, mag niet ontbreken.

Meer informatie over andere plaatsen in Maleisie
» George Town
» Kuah

Weer Maleisie

Top 8 reisaanbieders Maleisie

Advertentie

Verdere vakantietips