George Town

George Town

George Town is de hoofdstad van het eiland Penang en dankt haar naam aan de Britse koning George III. Het eiland Penang heeft een bewogen geschiedenis. Deze is vandaag de dag nog steeds merkbaar door de vele verschillende culturen en tradities die in de stad voortleven. Het eiland werd ontdekt door de Portugezen die op zoek waren naar nieuwe kolonies voor hun specerijenhandel. In 1771 werd het eiland to handelspost van de Britten gemaakt en kreeg het zijn naam. In 1957, toen Maleisië onafhankelijkheid verkreeg, werd Penang onderdeel van de Federatie Maleisië.

De hedendaagse stad wordt gevormd door een multiculturele samenleving en telt vele bevolkingsgroepen. In de stad zelf wordt de grootste bevolkingsgroep gevormd door de Chinezen en dit zie je in het straatbeeld terug. In deze hectische, Aziatisch aandoende stad vindt men nog veel restanten van de Britse koloniale overheersing in de vele koloniale gebouwen. Het kleurrijke centrum, met zijn vele shopslots, is een onderdeel van de vele verschillende wijken in Georgetown. In 2008 werd de stad uitgeroepen tot wereld erfgoed door de UNESCO, door zijn bijzonder centrum en oude restanten.

Restaurants George Town

Het eten in George Town is uitzonderlijk. Door de vele verschillende culturen is er een bijzonder mix ontstaan in de keukens van George Town. De keuze is enorm en het aanbod groots. De vele kraampjes en restaurants hebben allee hun eigen invulling gegeven aan de multiculturele samenleving en laten dit terugkomen in de meest heerlijke gerechten. In New York Park kan men heerlijk eten vindt men een geweldige food court. Hier kan men bij diverse afdelingen gerechten halen en afrekenen en zelf een complete en diverse maaltijd samenstellen

Uitgaan George Town

Het bruisende nachtleven van George Town speelt zich vooral af in het noordelijke deel van de stad. In Jalang Penang is een wijk die slechts toegankelijk is voor voetgangers en waar vele tapas bars, chique clubs en mooie loungebars zich bevinden. Aanrader is de Slippery Seniorita, waar de barmannen de bezoekers vermaken met hun shows en tot die in de nacht doorgaan. In Julia Chulia vindt men veel jeugdherbergen met terrassen. Dit gedeelte trekt veel backpackers en heeft een gezellige en ontspannen sfeer.

Winkelen George Town

De stad biedt genoeg mogelijkheden om te shoppen. Er zijn veel moderne winkelcentra, waarvan Penang Times Square en 1st Avenue Mall de bekendste zijn. Hier vindt men bekende en onbekende merken.

Wie op een andere manier wil winkelen, moet in de avonduren naar Chinatown trekken. Hier worden de straten `s avonds bevolkt door straatventers die allerlei producten en goederen verkopen en verhandelen. Daarnaast zijn de Pasar Malams een aanrader om eens te bezoeken. Deze markten, met Batu Ferringhi als bekendste, staan bol van de nep artikelen en streekproducten.

Bezienswaardigheden George Town

Naast de multiculturele samenleving, de mooie koloniale gebouwen en de kleurrijke winkeltjes in het centrum, heeft George Town nog meer te bieden.

Weld Quay - In de oude haven vindt men nog de statige gebouwen van vroeger. De kenmerkende clanwoningen en gebouwen zijn op palen gebouwd en hangen rechtstreeks boven het water. De pier van deze oude haven geeft nog een geweldige sfeerimpressie van vroeger.

Sri Mahariamman Tempel- Deze tempel is de oudste Hindoetempel van de stad. De hoofdingang is rijkelijk versierd met kleurrijke afbeeldingen van de goden van de Hindoes en geeft een mooi beeld van het Hindoestaanse geloof.

Little India- In dit deel van de stad bevindt zich een wirwar aan straatjes waar de Indiase verkopers in hun stalletjes en winkels allerlei snuisterijen aanbieden. De kleurrijke straatjes geven een bijna betoverend beeld.

Fort Cornwallis –  Dit vroegere verdedigingsbolwerk kijkt uit over het water en staat tussen het eiland en het vasteland. Er is in het fort een beroemd Nederlands kanon te vinden met de naam ‘Seri Rambai.’ Inwoners van het eiland hangen er vaak bloemen overheen als offer voor de vruchtbaarheid.

Khoo Kongsi tempel –  Deze tempel werd gebouwd door een rijke Chinese clan in de 17de eeuw. De tempel is een architectuur hoogstandje. De huizen eromheen vormden samen een ministaatje binnen het eiland, voorzien van alles wat nodig was, inclusief scholing.

Naast deze bezienswaardigheden zijn ook de Kapitan Keling Moskee van de Zuid-Indiase Moslim gemeenschap en de Goddess of Mercy tempel aanraders om te bezoeken.

Meer informatie over andere plaatsen in Maleisie
» Kuah
» Kuala Lumpur

Weer Maleisie

Top 8 reisaanbieders Maleisie

Advertentie

Verdere vakantietips