Kuah

Kuah

Kuah is de belangrijkste stad van het eiland Langkawi. Kuah is geen extreem grote stad en oogt meer als een dorp. Het is voornamelijk de aankomstplaats van de veerboten en heeft geen mooie witte stranden, want die zijn elders op het eiland gelegen. Met zo`n 42.000 inwoners is Kuah geen grote stad. Sinds de invoering van de belastingvrije status trekt de stad wel meer mensen dan voorheen. Daarom is het niet onaantrekkelijk om deze stad te bezoeken. Met zijn vele taxfree winkels is Kuah een belangrijk commercieel centrum.

Restaurants Kuah

In Kuah kan men genieten van alle heerlijkheden die de zee te bieden heeft. Er zijn veel eetgelegenheden verspreid in de stad. In het Langwaki Fair winkelcentrum vindt men een aantal chique restaurants, maar ook fast food ketens van bekende uitbaters. De Aquarium Seafood Tuin is een aanrader om eens te gaan eten. Hier worden de beste vis- en schelpdiergerechten van het eiland bereid tegen een redelijke prijs. Het is een lust voor het oog om te zien hoe de koks, recht voor de neus van de gasten, hun maaltijden bereiden.

Uitgaan Kuah

Kuah heeft niet echt een bruisend nachtleven, maar er zijn wel een aantal bars, waar men goed kan vertoeven. Kuah is een rustige stad en het nachtleven is elders te vinden op het eiland. De Breeze Lounge is een goede plek om in Kuah een leuke avond te beleven. Met zijn grote diversiteit aan drankjes en de ontspannen sfeer, kan men hier een ontspannen avond beleven. Wie een drukker nachtleven zoekt, moet aan de andere kant van het eiland zijn.

Winkelen Kuah

De belastingvrije status maakt van Kuah een waar winkelparadijs. Je kunt hier goederen uit allerlei werelddelen kopen. Bekende merken en streekproducten in grote winkels worden afgewisseld met kleine boetiekjes en straatverkopers. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Jetty Point Duty Free Complex, dat onderdeel vormt van de aankomst steiger op het eiland. Hier vind men veel winkels met bekende merken, maar ook traditionele ambachten.

Bezienswaardigheden Kuah

Naast de vele winkels zijn er in Kuah ook nog een aantal bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn.

Dataran Lang - Deze sculptuur van een adelaar begroet de reizigers als ze het eiland bezoeken. Het 12 meter hoge standbeeld staat op ‘Eagle square’. Vanaf dit plein heb je een geweldig uitzicht op de baai en vind men veel fonteinen en gezellige terrassen vanwaar men de vele veerboten en boten kan aanschouwen die de haven binnenkomen.

Al-Hana Moskee - Deze moskee is de grootste en meest populaire moskee van het eiland. Met zijn perzikgoudkleurige structuur en gouden koepels is het een lust voor het oog om te zien. De moskee ligt dicht aan het water en nabij diverse attracties die het eiland te bieden heeft. De Moorse bouwstijl en de diverse verzen uit de Koran zorgen dat een bezoek een mooie indruk zal achterlaten. Wel schoenen uit en armen en benen bedekken want dat hoort.

Telega Tujuh - Deze watervallen zijn de mooiste natuurlijke attractie van het eiland. De naam betekent eigenlijk ‘zeven bronnen waterval’, verwijzend naar de zeven natuurlijke baden, die gevoed worden door de zeven afzonderlijke watervallen. Volgens de bewoners van het eiland zijn de watervallen een plek waar feeën voorkomen. De geweldige natuur om de watervallen en de schoonheid van het neerstortende water geven de plek ook iets magisch.

Meer informatie over andere plaatsen in Maleisië
» George Town
» Kuala Lumpur

Weer Maleisie

Top 8 reisaanbieders Maleisie

Advertentie

Verdere vakantietips