Rondreizen Maleisië

Rondreizen Maleisie

Maleisië is uitermate geschikt voor een rondreis. Door de vele verschillende bezienswaardigheden, natuur en culturele bezienswaardigheden biedt het land veel aan reizigers. De meest reisorganisaties bieden diverse rondreizen aan, maar men kan natuurlijk zelf ook een rondreis uitstippelen. Zorg daarbij wel voor de juiste indeling van tijd, omdat het land zoveel te bieden heeft dat je al snel te veel wilt zien en het reisschema niet meer haalbaar is.

Tips rondreizen in West-Maleisie

Een rondreis door het westelijke deel van het land begint meestal in Kuala Lumpur of Singapore. Het is verstandig om hier twee dagen rust te nemen en de schoonheden van deze steden te bezichtigen. Daarna kun je met het openbaar vervoer een bezoek brengen aan het Taman Negara National Park. Vervolgens kun je via de Cameron Highlands (huur een auto) afreizen naar Pula Pangkor. Hier kunt u op een tropisch eiland een aantal dagen heerlijk relaxen. Vanuit Pangkor kunt u de overtocht naar Penang maken en de diversiteit aan culturen te aanschouwen. Als eindpunt, voordat u teruggaat naar uw vertrekpunt kan dan het eiland Langkawi zijn, waar u kunt genieten van zon, zee en strand.

Tips rondreizen Borneo

Begin vanuit Kuchung en ga daar kijken bij de koppensnellers in Bako National park. Hiervoor heeft u wel een gids nodig. Na deze ervaring kunt u een overtocht maken naar een eilandje voor de kust om daar te genieten van de parelwitte stranden en de heerlijke flora en fauna van de onderwaterwereld. Daarna kunt u vliegen richting Sandankan, waar u een bezoek kunt brengen aan Orang-Oetans en door de jungle kunt struinen of varen.

Tips vooraf

Rondreizen in Maleisië en met name Borneo kan vermoeiend zijn door de afstanden. Zorg er dus voor dat u vlodoende rust inbouwt. Zodra u begint met het plannen van uw reis is het verstandig om tijdig uw vluchten te regelen, zowel richting het land, als de binnenlandse vluchten. Deze kunnen dan als kapstok voor uw reis dienen. Ook een overzicht van mogelijke verblijfplaatsen is geen overbodige luxe, zodat u niet voor onverwachte verassingen zult komen te staan.

Wie in Maleisië wil rondreizen, kan dat met een reisaanbieder doen, maar kan het ook zelf regelen. De meeste reisaanbieders hebben echter een uitgebreid aanbod en sommige laten u zelfs de reis samenstellen. Hierdoor hebt U echter altijd de garantie dat u om hulp kunt vragen als u in het land verblijft.

Comments are closed.

Weer Maleisie

Top 8 reisaanbieders Maleisie

Advertentie

Verdere vakantietips